onze duitse staande korthaar
home onze honden puppies foto's contact links


Wij zijn nu 1 jaar oud
PIP
(teef)

Pip Pip Pip Pip

Pip is super lief. Heeft heel veel energie en is onvermoeibaar. Graven, muizen en mollen vangen en natuurlijk achter de vogels aan (vangen lukt niet zo goed…..) Pip rent niet maar vliegt door de lucht. Mocht ze de grond toch raken is het net een paard.
Haar grootste hobby is het stelen van dingen die niet van haar zijn. Dus af en toe sneuvelt er wel iets, zoals een pet, schoen, sok, stoffer en blik, stokbrood, jas van de stukadoor….. maar ja wiens fout is dat nu??????
Haar grote vriend is Beer, de overbuur hond; daar speelt ze graag mee. Het bijten beperkt Pip nu bij aandacht te kort; Als ik (Margot) sta te koken word ik regelmatig in mijn bil gebeten. Als Pip gaat slapen ligt ze nog in de bench; anders gaan de poten van de houten kast eraan.
Alles te samen genieten we met zn allen van haar en zij hopelijk ook van ons.
We zijn erg benieuwd hoe het gaat met haar broers en zussen en namens Pip een High 5 aan allen.

Groetjes uit de Wouwse Plantage,
Margot, Jan-Erik, Lars, Anna-Lisa en PIPILVY
(teef)

Ilvy Ilvy Ilvy Ilvy Ilvy

Hallo allemaal,
We hebben veel aandacht geschonken aan het vieren van de eerste verjaardag van Ilvy.
Het gaat goed met haar, ze is lief en aanhankelijk, speelt en stoeit graag en is soms wat eigenwijs.
Ze doet goed haar best bij de hondencursus, maar laat ook daar zien dat ze echt een enthousiaste jachthond is.
Geen puppy meer, maar een echte jongedame.

Met vriendelijke groet, Familie Lemkens en een poot van IlvyLADY
(teef)

Lady Lady Lady

De puppy's van vorig jaar zijn nu 1 jaar oud en daaronder onze Lady.
Lady is een buitengewoon lieve en aanhankelijke hond. We zijn erg blij met haar.
Lady doet het goed op de hondentraining. In augustus/september gaan we van start met een nieuwe cursus.
Anneke heeft meer grip op Lady dan ik, omdat ik misschien wat slordig ben in het nakomen van de aangeleerde gewoonten. Als ik haar uitlaat, gaat ze aan de lange lijn en kan ze naar hartenlust snuffelen. Wel doen we haar een snoetje aan om te voorkomen dat ze teveel rommel van de straat eet. Lady kan zeer ondeugend zijn.
Ik zie het vooral aan Anneke, die van de lange wandelingen en de trainingen geniet. Lady is gek op mensen en vooral kinderen.
Onze kinderen en kleinkinderen genieten ook van haar. Lady slaapt in de bench. Ze gaat er graag in en we hebben nog nooit last van haar gehad in die zin dat ze blaft of anderszins. Overdag mag Lady graag op de mat, in de mand of gewoon in het schaarse gras in onze tuin liggen. Ze hobbelt dan om de 10 minuten van "in de zon" naar "uit de zon". Ze houdt niet erg van autorijden maar graven in de tuin doet ze graag. Als wij een dagje uitgaan, gaat ze naar een pension in Oldebroek, waar ze volop kan genieten van andere honden. 's Avonds is ze dan helemaal op en slaapt de hele avond en nog de dag erna. Ze gedraagt zich in het pension waar de honden bij elkaar lopen erg sociaal.
Ik vond een hond maar niets, maar ik zou haar niet meer willen missen.

Groeten van Aart en AnnekeFLINT
(reu)

 Flint  Flint  Flint  Flint  Flint  Flint

Hallo Paps en Mams,
Ik wil even vertellen dat het super goed met mij gaat. Ik ben lekker door gegroeid en weeg inmiddels 35 kilo. Ik heb het hier mega naar mijn zin. Ik mag elke dag spelen en kroelen met mijn vrienden Jasper en Stef, dit zijn de kinderen van mijn baasjes. Ik vindt dit erg leuk, maar vind het soms nog wel wat lastig hoe ver ik hiermee kan gaan. Volgens de baas wordt ik soms te druk en ondeugend, maar dan ga ik meestal weer even lekker slapen en komt het goed.
Met de baas ga ik heel veel leuke dingen doen. Ik ga elke twee weken naar jachttraining. Dit vindt ik super leuk, maar wel moeilijk nog. Ik wil erg graag alles doen en dan moet ik soms gewoon blijven zitten van de baas....onbegrijpelijk! Ok afgelopen keer werd ik zo enthousiast dat ik het prikkeldraad in rende en een gaatje in mijn lip had, maar ik piepte niet dus wat is het probleem. Ook ga ik met de baas hardlopen en fietsen dit is heerlijk en dan kan ik mijn energie lekker kwijt. Ook verstopt de baas vaak brokjes in allerlei puzzels. In het begin snapte ik dit niet maar ik heb ze nu zo te pakken dus waarom neemt hij de moeite nog.
Als het lekker weer is dan ga ik meestal buiten in de kennel liggen, maar het liefst lig ik gewoon op schoot dat past makkelijk jo.
Een lik en een poot,
Flint

O en ik moest de groetjes doen van mijn baasjes Kevin en Shirley en natuurlijk Jasper en StefSEPP
(reu)

Sepp Sepp Sepp Sepp Sepp

Onze Sepp is een zeer leergierige, lieve hond.
Tijdens het lopen draagt hij het liefst iets in zijn bek, dus als wij de bal niet meenemen pakt hij van alles van de straat of uit de sloot. Dit kan zijn een lege plastic fles, blikjes, stuk hout en zelfs stukken glas pakt hij op. Gelukkig laat hij bij het commando los het voorwerp ook meteen weer vallen.
Ook is hij gek op appels en bananenschillen, het liefste eet hij die dan op.
Spelen en ravotten met andere honden vind hij ook ontzettend leuk, als een hond hier niet van gediend is haakt hij op tijd af. De diverse puzzels om brokjes te verstoppen had Sepp al erg snel door, dus nu verstoppen we regelmatig brokjes in huis. Sepp drinkt erg graag water uit de sloot en zoekt hier ook verkoeling in. Het loslopen gaat erg goed, ook het wachten bij de weg. Op afstand krijgt hij het commando wachten en gaat dan braaf op de stoep zitten. Wat hij erg lastig vind, zijn katten die wegrennen. Helaas luistert hij dan niet en rent erachteraan totdat de kat in de boom zit. Hier moeten we nog hard aan werken!
Sepp zit vanaf 10 maanden niet meer in de bench, hij heeft twee heerlijke slaapplaatsen. Een heerlijke zachte mand in de woonkamer en een kussen in de keuken tegen het raam aan, waar hij het heerlijk liggen vind als de zon schijnt. Sepp is nog steeds van mening dat hij prima op schoot past en doet nog geregeld een poging om bij ons op schoot te kruipen. Hij legt zijn voorpoten en hoofd dan tegen je schouders aan en ligt met zijn volle gewicht zoveel mogelijk tegen je aan, zijn onderpoten hangen dan slap op de grond.
Mee in de auto en camper gaat erg goed, dus heerlijk naar het strand en bos doen we regelmatig.
Momenteel luistert Sepp wat minder goed, zal een puberfase zijn. Het is van goot belang dat we blijven trainen en vooral goed blijven belonen.
Verder hopen we binnenkort op jachttraining te gaan, maar we wachten nog tot er eentje start in het weekend omdat wij doordeweeks niet kunnen ivm werk. In de zomervakantie gaat Sepp weer lekker mee in de camper, waar we naartoe gaan hebben we nog niet besloten. Maar voor hem is alles goed.

De hartelijke groeten van ons en een poot van Sepp.
Hans, Pascale, Romy en LucBRAM
(reu)

Bram Bram Bram Bram Bram

Hallo Allemaal,
Bram nu 1 jaar oud en wat is hij een prachtige hond geworden! Hij is een hele lieve en vriendelijke hond.
Iedereen en alles wordt even enthousiast begroet (iedereen klaagt dan wel over zijn harde zweepstaart die dan tegen de benen knalt). Hij kan dan ook iedereen om zijn poot winden!
Hij is dikke vrienden met onze katten en ook met de veulentjes die dit jaar geboren zijn gaat hij heel goed om!
Bram speelt heel graag met zijn slingerbal en als wij buiten bezig zijn heeft hij deze ook altijd bij zich. Hij legt deze tot vervelends toe bij je neer en zo is er altijd wel iemand die de bal weg gooit.
Bram loopt veel los als wij gaan wandelen maar nu er weer meer eendjes zijn moet ik er wel om denken want het is toch wel heel leuk om daar achter aan te gaan!
We hebben nu een aantal lessen speuren gevolgd. Volgens onze instructeur heeft Bram een goede speurhouding maar hij is nog wel snel afgeleid. Maar ja alles is ook zo leuk en je kan ook niks missen natuurlijk!!
Ook Bram ligt nog het liefst bij ons op schoot in de luie stoel. Hij vindt dat het allemaal best nog wel past, het is echt een dikke knuffelbeer op zijn tijd. Als Bram alleen thuis blijft moeten wij er wel voor zorgen dat de afstandsbediening is opgeruimd want deze schijnt toch best lekker te zijn!
Wij zijn echt heel blij met onze grote lieve vriend en genieten elke dag van hem!

Groetjes Meint en Lucia en een poot van Bramonze duitse staande korthaar © 2019