onze duitse staande korthaar
home onze honden puppies foto's contact links


Wij zijn nu een half jaar oud
PIP
(teef)

Pip Pip Pip Pip Pip

Pip doet het erg goed. Is aanhankelijk, erg sociaal naar mensen en andere honden.
Boordevol energie. Heeft veel slaap nodig. Ze is erg lief. We genieten van haar. Ze moet nog wel wat groeien.
Speelt graag met bezems borstels etc. we noemen haar onze kleine Heks op de Nimbus 2000 van Harry Potter.

Groeten uit RozendaalILVY
(teef)

Ilvy Ilvy Ilvy

Wij zijn enorm aan het genieten van Ilvy. Het is een speels eigenwijze puppy dat gelukkig ook echt een knuffelbeer is. Ze luisterde al snel naar zitten en haar grootste hobby is zeker weten eten. Ze vind het ook erg leuk om te spelen met onze andere hond. Jammer genoeg vind deze andere hond dit niet altijd leuk en wil soms een beetje rust. Maar dan gaan wij lekker spelen met Ilvy en daar geniet ze ook enorm van. Ze vind het heerlijk om op een groot stuk gras rond te rennen en gaat dan helemaal los, waarna ze lekker lang gaat dutten. Wij genieten enorm van haar!

Groeten uit WeertLADY
(teef)

Lady Lady Lady Lady

Lady is een schat van een hond. Elke dag genieten we van haar. Ze groeit als kool in hoogte en lichaamslengte. Ik (Aart) vind dat ze wel wat dikker mag zijn/worden. Omdat ze zo mager blijft zijn we naar de dierenarts geweest die zijn verbazing uitte over onze zorg: Lady mankeert niets maar alle voeding die ze krijgt gebruikt ze om hoger en langer te worden. Ondeugend is ze soms wel eens. Gaten graven in het gazon, bloemen plukken. Dat laatste is zo erg nog niet, ware het niet dat ze de bloemen niet op een vaas zet. Toch heeft ze eigenlijk nog niet veel stuk gemaakt. Wel is ze een keer met mijn gehoorapparaat aan de haal gegaan. Gelukkig zag ik het op tijd.
Ze slaapt veel. Binnen de tuin, die afgesloten is, apporteert ze prima. Ook op de cursus doet ze het prima. Ze zit nu in groep 2 – de jonge honden cursus. Het uitlaten vind ik een ramp. Ze loopt altijd met de neus op de grond, vreet konijnenkeutels en eendenpoepjes. Ook krijgt ze af en toe een kadaver te pakken. Dat heeft misschien al wel een paar keer tot een behoorlijke diaree-aanval geleidt. Ze speelt graag en enthousiast met andere honden. Lady kent 1 woord heel erg goed en dat is “snoepje”. Hoort ze dat dan zit ze binnen de kortste tijd voor je neus in afwachting van een snoepje. Dit werkt ook in de vrije natuur als ze ons hoort. Anneke kan haar al los laten. Naar mij luistert ze ook wel, maar toch minder goed. Voor ons jongste kleinkind – 2 jaar- is ze heel lief. Ze loopt hem weleens onderste boven, maar bijten of zo is er niet bij. Eigenlijk binnen zeer korte tijd was ze zindelijk. Vanaf de eerste dag heeft ze geslapen in de bench en we hebben haar nog nooit horen mekkeren daarover. Ook is ze al 2 x in een pension geweest. De eigenaar daarvan is uiterst positief over haar.
Ze ziet er prachtig uit. Een mooie glad-zachte vacht.
Conclusie: Lady is tot nu toe voor ons een schot in de roos. We zijn, en dat is de hele familie, heel erg blij met haar.

Groeten van Aart en AnnekeFLINT
(reu)

 Flint  Flint  Flint  Flint  Flint  Flint

Flint doet het fantastisch. Hij is erg enthousiast en soms wat onstuimig maar hij leert goed.
Flint heeft inmiddels zijn plaatsje binnen het gezin gevonden en is beste maatjes met onze zonen. Flint is inmiddels bezig aan zijn tweede cursus. Puppy cursus is hij met vlag en wimpel geslaagd en ook nu doet hij het weer goed. Hierna gaan we waarschijnlijk toch de jachtcursus doen, want het speuren en apporteren vind hij echt helemaal geweldig. Van de week heeft hij al aan wild mogen snuffelen en heeft hij zijn eerste kraai geapporteerd. Ook heeft hij al de nodige muizen gevangen in de tuin. De zomer was warm, maar Flint zijn zwemmers hart is harder gaan kloppen en hij was dan ook niet vies van de nodige zwem uitjes. Het maakt hem hierbij dan niet zoveel uit of het een bagger sloot is of een schone rivier. Verder kan ik alleen maar zeggen dat we ons geen beter maatje hadden kunnen wensen en dat het echt super gaat.

Groeten uit PiershilSTORM
(reu)

Storm Storm Storm Storm Storm Storm

Hallo allemaal,
Ik ben al best wel groot! En ik ben een echte doerak, althans dat hoor ik mijn vrouwtje vaak zeggen. Ik mag graag een beetje uitdagen en tijdens de cursus zet ik graag de boel op stelten wordt het een stuk minder saai van! Ik ben een echte knuffelkont, heerlijk lekker kroelen en bij iedereen op schoot kruipen ( mijn baasje zegt dat het niet meer past, maar het lukt me lekker altijd!) Verder heb ik best een hoop geleerd, ik luister al goed naar mijn naam en ook als ik los mee ga loop ik niet weg, ik geef een box, een poot of een lekkere natte kus?? Alleen als de kipjes buiten los lopen wil ik ze graag te pakken nemen maar dat mag ik niet doen! Vinden ze hier zielig voor de kipjes. Maar ja ik ben natuurlijk een jachthond?? Oja! Ik graaf kuilen als de beste wel een halve meter diep, moet wel oppassen want val er zelf weleens in Verder geniet ik elke dag van het mooie weer, gelukkig iets minder warm dan toen het echt zomer was (toen had mijn baasje speciaal voor die ouwe rakker en mij een mobiele airco gekocht zodat we lekker koel konden slapen!) Ben erg nieuwsgierig naar hoe iedereen het maakt! Geef mijn ouwelui een poot en voor wie wil een lekkere natte kus van Storm

Groeten uit EexterveenschekanaalSEPP
(reu)

Sepp Sepp Sepp Sepp Sepp Sepp

Wij hebben Sepp opgehaald toen hij 7.5 week oud was. Hij is in ons gezin al helemaal op zijn plaats. Hij is ontzettend lief en leert erg snel! Soms is hij wat zenuwachtig als iemand van ons de deur uitgaat. Wij hebben met hem een puppycursus gedaan en zijn nu bijna klaar met de vervolgcursus. Hier gaan we zeker mee door. Sepp wil af en toe nog heel graag op schoot liggen, ondanks dat dit qua formaat bijna niet meer past. Ook is hij dol op zijn bal en met uitlaten nemen we die altijd mee. Hier doet hij alles voor en is een goed afleidmiddel als hij moet komen tijdens het spelen. Hij is gek op water, maar alleen nog waar hij kan staan.
Sepp is een aanhankelijke hond en gek op mens en dier. Hij ziet er verder ook nog eens prachtig uit, zijn vacht glimt je tegemoet!
We zijn erg blij met ons gezinslid!!

Groetjes uit Assendelft van: Hans, Pascale, Romy en LucBRAM
(reu)

Bram Bram Bram Bram Bram

Bram nu 6 maanden oud en 4 maanden bij ons! Wij zijn echt super blij met Bram!
We zijn met Bram naar de puppy socialisatie cursus geweest. Hier deed hij meestal goed zijn best, vooral het "blijven" doet hij heel goed! Bram zijn favoriete speelgoed is de bezem! Hij racet ermee over het hele erf! Hij was al heel vroeg waaks en het is dan ook een grote verantwoordelijkheid, een groot erf bewaken. Bram speelt heel graag met Maartje en Luca de vizsla's van mijn ouders en zus! Bram speelt graag met andere honden, hij vindt iedereen leuk. Als Bram alleen thuis moet blijven kan dit al zonder bench! Moet ik wel toegeven dat het niet altijd even goed gaat, maar over het algemeen gaat het aardig goed. Zoals ik al aangaf zijn we echt heel blij met Bram. Hij is echt een hele vriendelijke en vrolijke hond.

Groetjes Meint, Lucia en Bramonze duitse staande korthaar © 2019