onze duitse staande korthaar
home onze honden puppy's foto's contact links


ONZE HONDEN

Wij vinden raszuivere Duitse staande korthaar honden afkomstig uit goede bloedlijnen erg belangrijk.
Een goede gezondheid, goed exterieur en karakter staat bij ons hoog in het vaandel.
Wij hebben het voorrecht om twee prachtige en vooral lieve Duitse staande kortharen in ons midden te hebben.
Beide honden zijn afkomstig uit Duitsland.
Onze reu Astor hebben wij op 2,5-jarige leeftijd geïmporteerd en onze teef Bria (Amber) hebben we 2 jaar geleden mogen verwelkomen binnen ons gezin als pup.

Astor Amber


ASTOR VOM SAUWERDER

Op 2,5-jarige leefdtijd vond Astor bij ons zijn nieuwe thuis. Astor een ontzettend lieve, speelse, sociale, eerlijke en goed afgerichte Duitse staande korthaar.
Astor is afkomstig uit een zeer goede jachtlijn, welke ons erg aansprak.

Astor vom Sauwerder ZB.Nr. 0211/12
Hij heeft in zijn jonge jaren in Duitsland zeer mooie resultaten behaald met: HZP 181 Pkt. , VJP 70 Pkt. (Spurlaut), VDH-Landessieger-Zuchtschau: SG
Vader: Ivo KS vom Theelshof ZB.Nr: 0863/06
D1, S1, VJP 50/69, HN, HD- A1, VGP1 312P. TF (4h Schwei▀arbeit), IKP1 136P., Weltverbands-VGP (Donaupokal) 1. Preis, 466P., VSwP 2.Preis Formwert: V1 mit Anw. Dt. Champion VDH und Anw. Dt.Ch.Klub (CAC)
Moeder: Tessa vom Sauwerder ZB.Nr: 0948/04
D1, S1, VGP 3, HN, LN, HD A2, Fw.: sgBRIA VOM HASENWINKEL
(AMBER) Amber

Sinds een paar jaar hebben we Amber mogen verwelkomen binnen ons gezin. Als pup was ze gelijk al zeer steady.
Amber was snel zindelijk. Ze is gehoorzaam, leergierig en zeer aanhankelijk.
Bij KNJV-puppycursus heeft ze samen met andere jachthonden pups de eerste commando's geleerd. Ze deed keurig wat ze moest doen. En als beloning ravotten met de andere pups, wat een feest! Amber werd goed gesocialeerd en mocht al snel mee het veld in. Ze reageerd erg goed op de fluit, ze verliest haar baasje niet uit het oog. Ze is daardoor los vertrouwd in het veld. Kortom Amber is uitgegroeid tot een relaxte, trouwe en lieve jachthond.

Bria vom Hasenwinkel ZB.Nr. 0696/16
Moeder: Eika vom Entenpfuhler Forst ZB.Nr. 0078/14
Derby II (J) 6 Monate; Derby I (Nase 4h); Solms I (J) 11 Monate; IKP I 136 Punkte (St÷bern mit Ente 4h); Sw I; VGP I; LN; HN; SJ; Btr; HD A1; OCD frei; SG
Vader: KS Tobi vom Gleistal ZB.Nr. 0814/07
Derby 2x 1. Preis, sichtl., Vst. 4h; Solms 2x 1. Preis Vst. 4h; AH; AS; BTR; HN; VGP 1. Preis mit bestem Schwei▀; IKP 1. Preis mit StoE 4h; HD A1. Formwert: nur sg1, da M3 u. l.
IN MEMORIAMBASKO VAN JANTJESHEERD † Basko van Jantjesheerd

Onze allereerste jachthond was een Duitse staande korthaar-reu Basko van Jantjesheerd. We kregen hem op 2-jarige leeftijd. Theo leerde met zijn hond de juiste vaardigheden op een jachthondentraining. Hij behaalde met Basko goede resultaten met enkele jachthondenwedstrijden die hij gelopen had. Daar zij samen goed getraind waren werden zij een hecht team. Helaas na jaren trouwe maatjes te zijn geweest, overleed hij op 10-jarige leeftijd.

BRUNO † Bruno

Na het overlijden van onze hond Basko, hadden wij met onze kinderen besloten om het gemis op te vullen met een nieuwe hond. Daar wij niet meer van plan waren KNJV-wedstrijden te gaan lopen, vonden wij het niet beslist nodig om een hond uit te kiezen met stamboom. Goed veldwerk, lief karakter en een goed uiterlijk vonden wij het aller belangrijkste. Zo kwamen wij een advertentie tegen in de Nederlandse Jager, waarin pups werden aangeboden, die in huislijke kring werden grootgebracht. Waarvan de vader een stamboom had en de moeder niet. Wij namen de gok en reisden af naar Noord-Holland. De gehele gemoedelijke en ongedwongen omgeving sprak ons erg aan. Wij kregen een goede sociale indruk van de moederhond met haar ronddartelende pups. En wij zagen mooie videobeelden van de vaderhond met de moederhond. Wij kregen een goed gevoel bij deze mensen. Ons voorkeur ging uit naar een bruine pup. Maar al snel werd duidelijk dat een reutje met platen Theo's hart had veroverd. Het besluit was genomen deze pup moest mee. Wij stapten met de pup op schoot in de auto en vertrokken met een zeer goed gevoel naar huis. En dat goede gevoel is waarheid geworden. Theo en de pup,Bruno hadden meteen al een goede band met elkaar en groeiden samen tot een monsterachtig goed team uit. Janet zegt dan ook wel eens tegen Theo: "het is net of jullie,zonder wat te zeggen,elkaar kunnen begrijpen".
Op enkele weken na hebben we 15 jaar mogen genieten van deze geweldige korthaar.MYRA † Myra

De liefde voor de Duitse staande korthaar werd zo groot, dat wij besloten op zoek te gaan naar een maatje voor onze Bruno. Ons hart werd veroverd door een paar jaar oude korthaar uit België , die een nieuw thuis zocht. Myra, een teefje, een prachtige verschijning met een mooie bouw, lief met een ondeugend karakter. Toch bleek ze achteraf gezien beter tot haar recht te komen wanneer ze alleen als hond alle aandacht zou krijgen. Vandaar dat we na lang wikken en wegen op zoek gingen naar een ander baasje voor haar. Ze heeft haar laatste jaren mogen genieten bij lieve korthaar liefhebbers met een groot erf.HUNTER † Myra

Omdat het ons en onze dochters erg leuk leek een keer puppies van onze honden te krijgen, lieten we onze Myra dekken door Bruno.
Uit dit mooie nestje hebben wij zelf een reutje, Hunter, gehouden. Hunter staat goed onder appel en mag graag apporteren. Hij is uitgegroeid tot een zeer lieve, grote knuffelhond.
Wij hebben 10 prachtige jaren samen met Hunter mogen beleven.


DAPHNE VOM LEIMBACHTAL
(BERBER) † Berber

Eind 2007 besloten we weer op zoek te gaan naar een teefje, maar dan wel een pup. Er bleek weinig aanbod in pups te zijn in Nederland. Zo zijn wij in onze buurland Duitsland gaan zoeken op de site van de duitse staande korthaar vereniging. Waaruit bleek dat in Duitsland veel aanbod was. Na goed zoeken kregen wij contact met de fokker van de kennel "vom Leimbachtal". Hij had zijn prachtige bruine duitse staande korthaar teef laten dekken door een goede dekreu. Beide honden hebben een mooie bloedlijn die ons erg aansprak. De teef heeft 1x eerder pups gehad van deze reu. Omdat dat een goede combinatie was is er toen gekozen voor een herhalingsnest. De pups moesten toen nog geboren worden, dus dat werd geduldig wachten. Maar het wachten is beloond met een prachtige, pientere, rustige, leergierige en speelse pup. Ze is op 20 december 2007 geboren samen met nog 6 andere pups. Ze was als eerste geboren. Wij hebben haar met bijna 8 weken opgehaald uit Duitsland. Onze dsk pup heet officieel Daphne vom Leimbachtal, maar wij noemen haar Berber. Wij hebben haar laten overschrijven in de Nederlandse stamboekhouding. NHSB nr: 2705071
Wij zijn echt blij met Berber, ze doet het heel goed. Al vanaf het begin was ze alle nachten droog. Overdag mag ze heerlijk in huis en het liefst ligt ze op de rug voor onze AGA-Rayburn houtkachel. Wat er ook gebeurd ze is nooit bang of onderdanig, je ziet haar dan ook bijna altijd met de staart rechtomhoog.
25 Mei 2008 heeft Berber meegedaan aan de internationale jachthondententoonstelling te Bennekom in de babyklasse. De Finse keurmeester dhr. R. Louhio gaf Berber een prachtige beoordeling: veelbelovend, beste baby van het ras.
Tot groot verdriet van ons allemaal, hebben wij ook van haar al afscheid moeten nemen.
Berber was een zeer geliefde en sterke korthaar.onze duitse staande korthaar © 2018